ویکیرز:Featured articles/2025/11
روز جهانی حجاب؛ روز بینالمللیِ گرامیداشت پوشش بانوان مسلمان.
آیین بزرگداشت روز جهانی حجاب در تاریخ یکم فوریه با هدف توانمندسازی زنان مسلمان، رفع تبعیض علیه آنان و تقویت همبستگی میان زنان در کشورهای مختلف برگزار میشود. در این روز، از زنان تمامی ادیان دعوت میشود حجاب را برای یک روز تجربه کنند تا به پذیرش و عادیسازی حجاب کمک شود. این مراسم نشان میدهد که حجاب نمادی از قدرت، استقلال و هویت زنان مسلمان است. روز جهانی حجاب، برای ادای احترام مردم جهان به پوشش بانوان است. این روز، در سال ۲۰۱۳م به ابتکار نظمه خان، بانوی مسلمان بنگلادشیآمریکایی، برای نخستینبار برگزار شد. از آن زمان تاکنون این رویداد، در راستای از بین بردن تصورات نادرست در مورد حجاب در اول فوریه (12 بهمن) در بیش از ۱۹۰ کشور برگزار میشود.
برخی صاحبنظران، انتخاب تاریخ «اول فوریه» بهعنوان روز «حجاب» را به بازگشت آیتالله روحالله خمینی از فرانسه به ایران مرتبط میدانند؛ چرا که پس از این رویداد، حجاب در ایران و سایر جوامع گسترش یافت. حادثۀ یازده سپتامبر ۲۰۰۱م، تاثیر عمیقی بر نحوۀ تعامل و نگاه کشورهای غربی به مسلمانان گذاشت و موجب افزایش اسلامهراسی در این جوامع شد.[۸] این تغییرات سبب شد که مسلمانان، بهویژه در کشورهای غربی، با فشارها و آزارهای شدیدی مواجه شوند. بهویژه، زنانی که لباسهای سنتی اسلامی میپوشیدند، بیشتر از سایر مسلمانان هدف این حملات قرار گرفتند.
گزارش سالانۀ ۲۰۱۷ میلادی توسط «Tell MAMA» که میزان حملات ضد مسلمانان را سنجیده بود، نشان داد که زنان محجبه بهطور ویژهای با آزار و اذیت مواجه میشوند. در این شرایط، زنان مسلمان کوشیدند تا نشان دهند که حجاب با تروریسم برابر نیست و نگاه تبعیضآمیز به زنان محجبه کاهش یابد. مدیر اجرایی CAIR (شورای روابط آمریکاییاسلامی) در نیویورک از برگزاری روز جهانی حجاب استقبال کرده و آن را فرصتی برای مقابله با کلیشههای نادرست دانست. او امیدوار بود که این رویداد به کاهش تعصب علیه زنان کمک کند و از حمایت افراد تاثیرگذار در سراسر جهان برخوردار شود.
دیگر مقالات منتخب: بوتاکس – پروانه معصومی – مبدل پوشی